Tadelakt

Meer informatie over deze dienst kunt u verkrijgen via ons contactformulier

Tadelakt is een waterdichte kalkstuc van een magische schoonheid. Het is vooral geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers, douches en keukens en heeft een hoge decoratieve waarde en een fluweelachtig uiterlijk.

Tadelakt is een traditioneel Marokkaans wandafwerking van oorsprong uit de Marrakech, het is te vinden in de hammams, de Marokkaanse stoombaden, en in de riads van Marrakech. Het heeft een glad uiterlijk, licht glanzend. Het is zeer duurzaam en zeer waterbestendig, maar tevens ook ademend.

De afwerking is prachtig en bijna sensueel om aan te raken, Marokkaanse Tadelakt is het oudste en meest gewaardeerde gipsmateriaal in de wereld. Deze betoverende kalk afwerking wordt al duizenden jaren toegepast. In heel Noord-Afrika, worden voorbeelden ontdekt in de grote piramides van Egypte, de oude Romeinse baden en in middeleeuwse paleizen van Marokko. Dit draagt bij aan haar exclusiviteit.

De unieke eigenschappen maken tadelakt de oudste en meest natuurlijke alternatief voor tegels in badkamers, stoombaden, spa’s, schouwen, keukenbladen, en douchecabines. Hoewel ondoordringbaar voor water is tadelakt luchtdoorlatend voor lucht, waardoor de muren kunnen ademen. De licht golvende, marmer-achtige afwerking met zijn subtiele nuances is volkomen hypnotiserend, en onovertroffen in haar schoonheid en charme.

Na observeren en het beoefenen van deze meesterlijke ambacht totdat we de verworven kennis en vaardigheden beheersten hebben wij deze aloude technieken overgebracht naar Nederland, waar er een groeiende waardering en belangstelling van architecten, huiseigenaren en liefhebbers van architectuur en interieur designers is.

 

  • NOA Afbouwgarantie
  • Afspraak = Afspraak
  • Hoge kwaliteit
  • Snelle realisatie
  • Scherpe prijzen
  • Flexibiliteit