Raapwerk

Raapwerk ook wel als uitrapen bekend, hieronder word verstaan ‘het waterpas en haaks uitvlakken van grove oppervlakten’. Wanneer komt dit van toeppassing? Wanneer u uw keuken eruit sloopt of badkamer, de tegels of andere materialen afhakt. Het lijkt dan alsof u er niets meer mee kunt maar dan komt raapwerk van toepassing. Er wordt een enkel laags, indien heel dik, en meer laags systeem opgezet.

Waarom waterpas?

Het is erg belangrijk om deze laag waterpas te zetten dat komt later heel erg van pas met het tegelwerk. Wanneer de eerste laag al niet waterpas ligt krijg je tegels die soms uitsteken met een paar centimeter en dat is niet wat wil met een pas nieuwe badkamer en het kan soms ook nog eens pijnlijk zijn. Wanneer je uit de douche komt en je teen tegen een tegel stoot kan dit erg veel pijn doen. Vandaar dat we het waterpas leggen.

Waarom haaks?

Haaks betekent een hoek van 90 graden. In je badkamer zet u graag een bad of douchekuip neer, dit word altijd in een hoek van 90 graden gedaan bij Zeister Stukadooors.

Wanneer dit niet niet perfect in een hoek van 90 graden gedaan wordt krijgt u bijvoorbeeld een spleet tussen uw muur en uw badkuip. Om dit op te lossen word er kit rand tussen gedaan wat erg lelijk is en niet duurzaam. De andere mogelijkheid is dat er een deel van uw badkuip afgezaagd moet worden om hem tegen de muur te laten passen dit kost veel werk en staat ook niet mooi in uw nieuwe badkamer. Daarom zorgen wij altijd dat alles in uw badkamer netjes haaks staat.

Welke afwerking heeft een raaplaag?

Kiest u ervoor om uw badkamer, toilet of keuken niet te betegelen dan brengen wij een gladde raaplaag en daarmee komt het er erg mooi uit te zien. Wilt u uw badkamer, toilet of keuken toch wel betegelen maken wij de raaplaag niet glad maar dan houden wij hem grof zodat de tegels mooi hechten aan de raaplaag. U kunt ook kiezen voor een mix hiervan, dus een bovenkant van een muur glad met raaplaag en onderkant betegeld bijvoorbeeld.

  • NOA Afbouwgarantie
  • Afspraak = Afspraak
  • Hoge kwaliteit
  • Snelle realisatie
  • Scherpe prijzen
  • Flexibiliteit